Tekenen en schilderen à la Hundertwasser

Ontdek de kunstenaar in jezelf

Hundertwasser is in 1928 geboren in Oostenrijk en was kunstenaar en architect. Hij is bekend geworden als voorvechter van mens- en milieuvriendelijk leven. Hij schilderde vanuit de gedachte dat de mens vijf huiden draagt: de natuurlijke huid, de kleding, het huis, de familie en vrienden en het milieu.  Door het intuïtief tekenen van deze thema’s ga je al deze lagen bewust doorleven. Je tekent met verschillende materialen zoals potlood, kleurpotlood, zwarte stift en ecoline.

Hundertwasser wilde allerlei objecten laten stromen om op deze manier dichtbij de natuur te blijven. De schilderijen van Hundertwasser vallen op door de vele, felle kleuren. Hij maakt graag kleine, omkaderde vlakken, spiralen en parallelle lijnen, als deze maar niet recht zijn. Zijn schilderijen zijn vaak abstract maar ook figuratief met stadsgezichten, aparte gebouwen waar de natuur tot leven komt in zijn fantasiestad.

In deze workshop kun je je fantasie de vrije loop laten en de lijnen en vormen onder je handen laten ontstaan.  Je kunt zonder plan zo maar ergens beginnen. Op aquarelpapier  creëer je fantasieplanten, vol versiering en verfraaiing zoals krullen, spiralen, steeltjes en kromme lijnen in een onderwaterlandschap. Of je maakt een stad van gebouwen met koepels en bomen, waarin de zon een belangrijke rol speelt. Uiteindelijk kun je er in één dagdeel een unieke, vrolijke en bruikbare placemat van maken.